نماینده بانوان در نشست هم اندیشی با استاندار لرستان

نماینده بانوان در نشست هم اندیشی با استاندار لرستان
یک کنشگر فرهنگی بابیان اینکه ایجاد اشتغال ضرورت لرستان است، گفت: مهاجرت سرمایههای انسانی تبعات زیادی برای استان دارد.
مریم خزایی پنجشنبه هشتم آذرماه، در نشست هماندیشی کنشگران مجموعه فرهنگی اجتماعی فدک در نشست استاندار لرستان، که در سالن جلسات استانداری استان برگزار شد، اظهار کرد: امروز اینجا گردهم آمدهایم تا با نگاهی نو و امیدی تازه، به موضوعاتی بپردازیم که لرستان با آن دست و پنجه نرم میکند.
وی با بیان اینکه این گردهمایی فرصتی مغتنم است تا با نگاهی مشترک به آینده بنگریم و افقهای تازهای را ترسیم کنیم چرا که معتقدیم آیندهای زیبا در انتظار دیارمان لرستان است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه هر سفر طولانی با یک قدم کوچک شروع میشود و اینجانب "مریم خزایی" به عنوان نماینده نیمی از جمعیت جامعه لرستان در خدمت شما هستم تابگویم به دنبال خواستههای فردی و جناحی در اینجا قرار نگرفتهام، اینجا هستم تا بگویم در کنار بانوان برای آینده درخشان لرستان هستم.
این فعال فرهنگی و اجتماعی به تجربیات ارزنده استاندار لرستان در مدیریت استان همدان اشاره کرد و گفت: از شما خواستاریم که تجربه گرانبهای خود را با توجه به بسترهایی که در استان وجود دارد بومی کرده و شرایط مناسب برای استفاده از آنها را فراهم کنید.
بیش از 21 هزار بانوی بیکار در لرستان داریم
خزایی با اشاره به آمارهای جمعیتی و اقتصادی استان، اظهارکرد: نیمی از جمعیت لرستان را بانوان تشکیل میدهند و این درحالیست که جمعیت بیکاران ۶۵هزار و ۷۰۴ نفرتخمین زده شده و از این مجموع بیکاران جمعیت زنان بیکار ۲۱ هزار و ۳۶۹ نفر است، گفت: نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۱، 12.7 بوده و این درحالیست که نرخ بیکاری زنان 21.4 درصد اعلام شده است.
وی اضافه کرد: نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۲ برابر ۱۱.۹ نرخ بیکاری زنان ۲۳.۷ و نرخ بیکاری مردان ۶.۶ اعلام شده که هرکدام از این آمارها، پیام خاصی با خود دارد.
این کنشگر فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل 0.8 کاهش پیدا کرده در صورتی که نرخ بیکاری زنان 2.3 افزایش پیدا کرده است که این امر نشان می دهد وضعیت اشتغال زنان بد و بدتر میشود.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: نرخ مشارکت زنان درسال ۱۴۰۱ معادل 12.3 که در سال ۱۴۰۲ به 13.2 رسیده یعنی جمعیت فعال زنان به سمت فعالیت بیشتر در حرکت است که نشان میدهد وضعیت اقتصادی مردان خراب است و زنان برای کمک به خانواده و گذران زندگی به دنبال کار هستند.
وی گفت: در چنین شرایطی مشخص است که نرخ بیکاری کاهش پیدا نکرده، با نگاهی کارشناسانه به آنچه که در استان میگذرد متوجه خواهیم شد که در استان کارخانهای ساخته نشده، فرصت شغلی به وجود نیامده، بلکه این سرمایههای انسانی و نیروهای کار مولد از لرستان جهت پیدا کردن کار مهاجرت کردهاند که البته تبعات آن بر کسی پوشیده نیست.
این فعال فرهنگی و امور خیریه، خطاب به استاندار لرستان بیان کرد: همت گذارید و فرصتهای شغلی ایجاد کنید، بیکاری بیداد میکند، صدای ناامیدی جایگزین ترانههای شاد لری شده است.
ضرورت تقویت سرمایه اجتماعی درلرستان
در پستهای مدیریتی از ظرفیت بانوان استفاده کنید
وی یادآور شد: با توجه به اینکه بیشتر ظرفیت دانشگاهها را بانوان به خود اختصاص داده اند، نشان دهنده اینست که ظرفیت بالایی دارند، پس از شما درخواست میکنیم که در پستهای مدیریتی از ظرفیت بانوان استفاده کنید و به آنها فرصت دهید تا تواناییهای خود را در معرض بروز قرار دهند زیرا خلأ این حوزه مشخص است.
خزایی تصریح کرد: بانوان شاغل استان دغدغهمند هستند ، بشنوید صدای آنها را، در اینجا میخواهم مروری کنم بر نقشهای اصلی؛ به عنوان زن، یک مادر، یک خواهرو یک دختر، اما خانواده زمانی میتواند پویا باشد که مادر خانواده سلامت باشد و با دغدغههای کمتری به کارهای خود بپردازد.
انجام کارهای سطحی و مقطعی جوابگو نیاز این دیار نیست
این بانوی فعال اجتماعی و فرهنگی گفت: بانوان لرستانی از امکانات ورزشی کمتری برخوردارند و سرانه ورزش بین بانوان کم است اما دغدغه و نگرانی بنده آینده فرزندان این سرزمین است، چنانچه فرصت مناسب شکوفایی نباشد، کار نباشد، شادی نباشد ،اعتیاد در کمین آنهاست و این یعنی از دست رفتن سرمایه انسانی جامعه و مشکلات مبتلابه آن؛ لرستان در مقابل مسکن، مقاوم و ایمنی پیدا کرده است و دیگر انجام کارهای مقطعی در این دیار جوابگو نیست، دیار کهن لرستان نیازمند درمان جدی است و این مساله برای درمان پزشک حاذق نیاز دارد.
این مدرس دانشگاه ضمن ارائه پیشنهاد و راهکارهایی برای توسعه استان، بیان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و بسترهای مناسب در استان پیشنهادهایی دارم، ایجاد گلخانهها، مکانیزه کردن کشاورزی و باغات استان و ایجاد کارخانههای فراوری محصولات باغی و صنایع تبدیلی از ضروریات توسعه استان است.
خزایی افزود: ایجاد زیر ساختهایی همچون هتل، بازار و... برای جذب گردشگر و فراهم کردن فضای جذب توریسم که البته با داشتن طبیعت بکر باید در حفظ آن تلاش شود و ایجاد فضای مناسب جهت جذب اکو توریست، در اولویت قرار گیرد.
وی ادامه داد: استانی با این همه بستر، نعمت و سرمایههای فراوان چه کم دارد که چنین غریبانه مورد کم لطفی واقع شده است؟ آمار و اطلاعات درست، تجزیه و تحلیل اطلاعات پایه و اساس برنامهریزی که موجود است فقط برای کارهای عملیاتی کار کارشناسی میطلبد.
وی خطاب به استاندار لرستان گفت: نگرانم، نگران فرزندانم، نگران برادرانم، نگران پدرانم، نگران زنان و مردان، نگران این استانم، حال استان خوب نیست و " و ما امیدوار به تلاش و تجربه شما هستیم.
استاندار لرستان در این نشست با اشاره به پیشنهادات ارائه شده نماینده بانوان مجموعه فدک، گفت: کشاورزی و توسعه کشت گلخانهای ضروریات توسعه لرستان هستند ولی علیرغم همه این ظرفیتها تنها ۱۰۸ هکتار کشت گلخانهای در لرستان وجود دارد این درحالیست که در استان همدان طی سه سال ۲۵۰ هکتارفضای گلخانهای ساختیم و محصولات آنجا به نقاط مختلف کشور و کشورهای خارجی صادر میشود.
وی افزود: در همدان پنج میلیون تن برداشت محصولات داریم درحالیکه در لرستان با وجود آب ومساحت بیشتر زمینهای کشاورزی تنها 2.5 میلیون محصولات برداشت کردیم یعنی نیاز به فرهنگسازی و مدیران میدانی داریم.سید سعید شاهرخی با اشاره به وضعیت حوزه گردشگری لرستان گفت: در همدان چهار اثر ثبت جهانی در حوزه گردشگری داشتیم و تلاش می کنیم دره خرمآباد نیز ثبت جهانی شود.
نماینده عالی دولت در لرستان ضمن تاکید بر تقویت سرمایه اجتماعی در استان، تصریح کرد:۵۰ درصد جمعیت جامعه استان را بانوان تشکیل میدهد اما سوالی که اینجا مطرح است این است که در عرصههای اجتماعی، سیاسی وفرهنگی چقدرنقش آفرینی میکنند؟ علیرغم اینکه تحصیلات بالا دارند به نسبت تحصیلات شغل ندارند و بنده تاکید میکنم که به حوزه زنان و بانوان توجه جدی خواهم داشت.
استاندار لرستان اظهار کرد: پشت همه این صحبتها برنامه عملیاتی و ساختار هم برایانجام کارها داریم و گفتگوی جداگانه ای با بانوان فدک برای تبادل نظر خواهیم داشت.گفتنی است مجموعه فرهنگی اجتماعی فدک حدود سه دهه است که در امور خیریه ، سلامت و فعالیتهای فرهنگی لرستان بستری برای همافزایی چندنسل از کنشگران فرهنگی، اجتماعی ، اقتصادی و ...با مدیریت "حاج علی حسینی" فراهم کرده است.
روابط عمومی مجمع خیرین استان لرستان