مجمع خیرین سلامت کشور با هدف فراهم آمدن امکان شناسایی و ساماندهی خیرین سلامت کشور و برنامه ریزی برای بهره گیری صحیح از کمک ها ، مشارکت های مردمی و هدایت کمک ها به اولویت های ملّی در حوزه سلامت تشکیل گردیده است.
اهم وظایف مجمع خیرین سلامت کشور عبارت است از :
۱- احداث، تکمیل، ترمیم و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی کشور که مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد .
۲- همیاری در اداره و توسعه برنامه های مراکز آموزشی، درمانی ، تحقیقاتی و پژوهشی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی .
۳- تلاش در جهت ایجاد هماهنگی و وحدت رویه و حمایت معنوی و قانونی از فعالیت های مؤسسات خیریه در بخش سلامت کشور .
۴- طراحی و تدوین برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت و بلندمدت مجمع .
۵- تلاش در جهت شناسایی نیازهای مناطق محروم کشور در زمینه نیازهای بهداشتی ، درمانی و اهتمام در جهت رفع آنها پس از تصویب مراجع ذیربط .
۶ شناسایی سازمان ها، مؤسسات، ارگان ها و هسته های علاقه مند به امور عام المنفعه به منظور ارتقاء سطح همکاری و بهره گیری از توانمندی و استعدادهای بالقوه آنان.
۷- تلاش در جهت شناسایی و برقراری ارتباط نظام مند با پزشکان نیکوکار ، مؤسسات و خیریه های بهداشتی ، درمانی و دارویی به منظور تعامل و بهره گیری از توان و ظرفیت آنها و مشارکت آنان در زمینه امور بهداشتی و درمانی در راستای تحقق اهداف مجمع .
۸- تلاش در جهت شناسایی خیرین داخل و خارج از کشور و بهره گیری از توان بالقوه آنان و تشکیل بانک اطلاعاتی خیرین .
۹- تلاش در جهت شناسایی نیازهای واحدهای درمانی و مؤسسات بهداشتی ، درمانی و دارویی و اهتمام در رفع آنها پس از تصویب مراجع ذیربط .
۱۰- تلاش در جهت احیاء و توسعه فرهنگ و سنت های اسلامی در زمینه وقف، حبس، وصیت ، هبه ، قرض الحسنه ، خمس ، صدقات و... و ترویج فرهنگ مشارکتهای مردمی و خیرین .
۱۱- ایجاد شرایط لازم جهت معرفی طرح های مختلف عام المنفعه بهداشتی و درمانی به نیکوکاران جهت تقویت و توسعه طرح های مذکور .
۱۲- بررسی ، تشخیص و تعیین نیازهای مجمع در جهت انجام هر چه بهتر مأموریت های محوله بر اساس ضوابط، مقررات و خط مشی های مربوطه .
۱۳- ارزیابی عملکرد سالیانه مجمع در سطح استان ها و شهرستان ها با هدف رفع موانع، مشکلات و ضعف ها، تقویت و کارآمدتر نمودن واحدهای مذکور ، شناسایی قابلیتها و فرصتها ، آسیب شناسی و ارائه راهکارهای مناسب .
۱۴- کنترل و نظارت لازم بر فعالیت ها ، طرح ها و پروژه های مرتبط با حوزه سلامت از لحاظ کیفی و کمی به منظور حسن اجرای وظایف و مأموریت های محوله .
۱۵- ارائه مشاوره به افراد خیّر و نیکوکار در امور بهداشتی ، درمانی و... درجهت تطبیق نیّات خیر آنان با نیازهای جامعه .